Urolighederne i Palæstina ændrer vores venskabsprojekt

Konflikten mellem Israel og Palæstina er eskaleret de seneste dage, og der meldes om mange sårede og dræbte. Det har fået de frivillige fra Palæstinensisk Røde Halvmåne til lægge det psykosociale arbejde om.
Frivillige fra Palæstina Røde Halvmåne giver psykologisk førstehjælp på et hospital. Der er mange sårede og dræbte fra de seneste dages demonstrationer, som har brug for den støtte. FOTO: Palestine Red Crescent Society
Eskil Meinhardt Hansen
18 maj 2018

De palæstinensiske demonstrationer mod Israel har ført til nogle meget blodige sammenstød de seneste dage med både dræbte og sårede. Det har påvirket Røde Kors i Danmarks aktiviteter i området.

Palæstina Røde Halvmånes ansatte og frivillige kommet på overarbejde, og det har også betydet midlertidige nye prioriteringer i vores venskabsprojekt.

Ofre får psykologisk førstehjælp
Med så mange sårede og pårørende til ofre har de frivillige i Palæstina Røde Halvmåne, som normalt udfører såkaldt psykosocial support, været nødt til at prioritere at give psykologisk førstehjælp til disse mennesker.

De frivillige, der er trænet i psykologisk førstehjælp, er til stede på hospitalerne i området, så de kan støtte ofre og pårørende døgnet rundt.

Fleksibilitet er godt
Røde Kors i Danmark støtter den midlertidige omprioritering af aktiviteterne for bedst muligt at kunne respondere på de mest presserende humanitære udfordringer. Samtidig forsøger Palæstina Røde Halvmåne at fortsætte alle deres daglige aktiviteter i lokalområderne.

”Det er godt, at vores venskabsprojekt også kan være fleksibelt, så ressourcerne bliver brugt bedst muligt,” siger Sofie Winther Thønnings, der er udviklingskonsulent for venskabsprojekterne.

Venskabsprojektet i Palæstina har fokus på mennesker med særlige behov eller i særlig vanskelige situationer. Det er for eksempel personer med handikap, enlige mødre, og de, der har fået psykosociale problemer på grund af konflikten. Projektet foregår i perioden 2016-2018.

Hvilke venskabsprojekter skal din afdeling støtte i år?

Tag en snak med bestyrelsen eller måske i hele afdelingen om, hvilke venskabprojekter I skal støtte i 2018. 

Se listen over alle vores venskabsprojekter for 2018 her.
 

Buketten

Kender du en der fortjener et skulderklap?

Sonja har samlet trådene

Hvad angår maj-måneds buketmodtager, kan man næsten sige: Som mor, som datter, for det er mor Anna...