Frivillig lærer meget i kenyansk Røde Kors

Det frivillige arbejde i kenyansk Røde Kors har givet Nancy Achieng Nyambuoro mange nyttige og værdifulde kompetencer, som hun bruger til gavn for sit lokalsamfund.
 

NIKOLAJ KRISTIAN CARLSEN - D. 12 MAJ 2020

Nancy Achieng Nyambuoro har været frivillig siden 2012 i kenyansk Røde Kors. Hun beskæftiger sig mest med Community and Disaster Response – Samfunds- og Katastrofeberedskab – og hun er rigtig glad for arbejdet.

Hun har haft flere tværfaglige samarbejder med andre organisationer som Concern Worldwide – Bekymring for Verden, - Hope Worldwide Kenya, - Håb for Verden Kenya, - Girl Child Network – Pige Barn Netværk, - og andre.

I gymnasietiden fik Nancy Achieng Nyambuoro en mentor. Det var en stor hjælp for hende. I dag er hun selv mentor for flere unge mennesker – også fordi hun gerne vil give noget af det tilbage som hun har fået.

Lært nye kompetencer i Røde Kors

At arbejde frivilligt for kenyansk Røde Kors har givet Nancy Achieng Nyambuoro mange nye kompetencer, f.eks. hvordan man håndtere komplekse katastrofer, hvor befolkningen lider nød, hun har overvundet sin frygt for at holde taler for forsamlinger og lært om at sætte erhvervsudvikling i gang. 

Hun er også med til at lære de studerende fra gymnasierne om at starte egen virksomhed, og hun tager også ud på grundskoler og underviser i førstehjælp, hvor børnene lærer basale færdighed der kan øge deres sikkerhed.

Hun synes det er spændende at udføre frivilligt arbejde for kenyansk Røde Kors, og det har bidraget positivt til hendes personlige udvikling.

Venskabsprojektet i Kenya

Venskabsprojektet i Kenya handler blandt andet om at forbedre sikkerheden. Det gøres ved at sætte fokus på de små landsbysamfund inde i bosættelser og støtte deres muligheder for at skabe et godt og trygt miljø.

Det skal til for at sikre bedre trivsel, værdighed og social sammenhængskraft for beboerne, og det gøres med specifikt fokus på unge.

Røde Kors selskaberne i Danmark og Kenya startede deres samarbejde tilbage i 2002. Projekterne har sidenhen både fokuseret på katastrofeforebyggelse, reproduktiv sundhed og børnesundhed samt forbedring af adgang til vand og sanitære forhold. Ligeledes har Røde Kors i Danmark støttet Kenyansk Røde Kors under naturkatastrofer, hvor der har været behov for nødhjælp.

Vil din afdeling støtte venskabsprojektet i Kenya?

Hvis din afdeling vil støtte venskabsprojektet i Kenya kan det gøres ved klikke og bestille her.
For yderligere spørgsmål kan du henvende dig på aia@rodekors.dk