Når sammenhold skaber styrke i Kenya

Før i tiden så fremtiden ikke lys ud i Nairobi for unge mænd der bor i Mukuru slummen. Røde Kors har et venskabsprojekt, som blandt andet støtter unge mænd, og hjælper dem til en lysere fremtid i Kenya.

Collins Nyamunga har startet en gruppe for unge mænd.
NIKOLAJ KRISTIAN CARLSEN - D. 02 SEPTEMBER 2019

Det er svært for mange unge mænd i Mukuru, Nairobi at klare en hverdag præget af arbejdsløshed. Nogen tyr til stoffer, andre til kriminalitet. Men… Collins Nyamunga har startet en gruppe for unge mænd. Unge mænd bliver ofte overset i det kenyanske samfund. Det vil han lave om på.

Det er ikke sædvanligt, at unge mænd eller mænd i det hele taget viser deres svagheder frem. Det er der plads til i Collins gruppe. I starten mødte nogle berusede op eller var påvirkede af stoffer til møderne. Det har ændret sig.

En mand der på et tidspunkt overfaldt Collins er også blevet en del af gruppen. Nu har han fået et andet perspektiv på tilværelsen. Der er plads til alle unge mænd i gruppen, også selvom de skulle være påvirkede.

Anerkendt som forening

Nu er Collins gruppe blevet anerkendt af de kenyanske myndigheder. Det betyder, at de nu kan søge fondsmidler. Efter ansøgninger og en intern indsamling blandt gruppens medlemmer er det begyndt at boble med ideer til forretningsprojekter.

Young Men Resilience programmet er støttet af Røde Kors venskabsmidler. Venskabsprojektet fokuserer på unge og specielt unge mænd i alderen 15 til 25 år. De er særligt sårbare, fordi de tit ikke ved, hvordan de skal håndtere de problemer, de møder i dagligdagen.

De har ikke fået nogen uddannelse, og på grund af den høje arbejdsløshed har de intet job, og det skaber problemer. I Collins gruppe er der flere der ikke havde råd til at betale deres skolepenge, andre der i desperation var begyndt at tage stoffer, og nogle der var endt i kriminalitet.

Venskabsprojektet hjælper unge mænd

Overordnet handler projektet om at give beboerne i de uformelle bosættelser i Mukuru flere værktøjer til at håndtere de problemer, de oplever i dagligdagen. Det gælder blandt andet forebyggelse af vold og forbrydelser, stofmisbrug og seksuelle og kønsrelaterede problemer.

Projektet startede i 2018. Det løber frem til september 2020 og fokuserer på seks specifikke bosættelser af Mukuru. Målgruppen har ikke fået nogen uddannelse, og på grund af den høje arbejdsløshed har de intet job, og det skaber problemer.

Der er mange negative opfattelser af unge mænd i slumkvartererne, og de har begrænsede muligheder for at ændre på deres roller i samfundet. Projektet arbejder på at ændre dette.

Vil din afdeling støtte Kenya?

Hvis din afdeling vil støtte arbejdet med at give unge mænd i Kenya en lysere fremtid kan du skrive til Afdelingernes Internationale Arbejde på e-mail: aia@rodekors.dk