Venskabsprojekterne er i mål for 2018

Røde Kors er i mål med fundraisingen for venskabsprojekterne i 2018. Det er på grund af de frivilliges store indsats og engagement i at støtte Røde Kors’ internationale arbejde.

Røde Kors i Madagasgar
NIKOLAJ KRISTIAN CARLSEN - D. 23 JANUAR 2019

I 2018 var det muligt at støtte 14 forskellige projekter, og der er blevet samlet knap 8,5 millioner kr. ind til de forskellige venskabslande. I alt har 110 afdelinger fordelt noget af deres overskud til venskabsprojekterne.

Det er hele 11 afdelinger flere end i 2017.

Det flotte antal afdelinger skal ses i lyset af, at Røde Kors afdelingerne samtidig støtter en række andre formål: Sundhedsklinikken, Hjælpe- og Katastrofefonden, Barnelandet og akutte indsamlinger på rodekors.dk

Venskabsprojekter fra hele verden

De 14 projekter, afdelinger kunne støtte i 2018, dækker Europa, Asien, Afrika og Mellemøsten.

Projektet i Rwanda er for eksempel med til at sikre lige muligheder og beskyttelse for de mest udsatte grupper i den nordlige del af landet. I Kenya arbejder Røde Kors med sundhedsrelaterede problemer blandt dårligt stillede familier i Tudor-slummen, blandt andet med mor-barn sundhed.

I Pakistan, som ofte bliver ramt af naturkatastrofer som jordskælv, der skaber problemer i de tæt beboede områder, arbejder Røde Kors på at sikre bedre katastrofeberedskab. Og i Myanmar styrker vi sundhedsprogrammer, der er med til at tackle problemer som stor børnedødelighed.

I Hviderusland arbejder Røde Kors med civilsamfundet og mobiliserer de lokale borgere til at tage ansvar og skabe løsninger, når det offentlige ikke kan hjælpe. Der arbejdes med partnerskaber og samarbejder mellem civilsamfundsorganisationer, lokale myndigheder og andre interessenter.

Alt dette er blot en brøkdel af det, alle jer afdelinger er med til at støtte ude i verden. Tak for det.

Røde Kors afdelingernes støtte er afgørende

Gennem flere år har Røde Kors afdelingerne haft mulighed for at være med til at fordele noget af deres overskud til forskellige udviklingsprojekter som Røde Kors i Danmark driver.

Den økonomiske støtte er en vigtig medfinansiering af udviklingsprojekterne, der primært er støttet af Danida og EU. Og midlerne fra afdelingerne vidner især om et stigende internationalt engagement i Røde Kors afdelingerne.

På nuværende tidspunkt er vi ved at udarbejde nye projektbeskrivelser til de 12 venskabsprojekter, afdelingerne kan støtte fra 2019. Denne proces tager dog lidt tid, men håbet er, at alle projektbeskrivelserne ligger klar i løbet af årets første kvartal.